TUNCELİ / PERTEK - Pertek Anadolu İmam Hatip Lisesi

EKİM

1-      Akademik Takip Kurulunun Oluşturulması ve toplantı yapılması

2-      Üniversite Hazırlık Programı Yıllık Eylem Planının hazırlanması

3-      Üniversiteye Hazırlık Programının öğretmen, öğrenci ve velilere tanıtılması.(Afiş, Broşör ve sosyal medya çalışmalarının yapılması)

4-      DYK’ya başvuran öğrenci sayılarının sisteme girilmesi

KASIM

5-      Koçluk Sistemi uygulayan öğretmenlerden ‘öğrenci koçluk değerlendirme dosyası’nın alınması

6-      Performans Değerlendirme sınavlarının takvimin hazırlanması ve afiş hazırlanarak duyurusunun yapılması

7-      DYK çalışmalarının değerlendirileceği sınav takviminin oluşturulması

8-      Performans Değerlendirme Sınavı uygulanması ve değerlendirilmesinin yapılması

9-      2022-2023 YKS sınavının 12.sınıflara uygulanması.

10-  Hedef YKS 2022 anket çalışmalarına katılımın sağlanması.(idareci, öğretmen, öğrenci ve veli anket uygulamaları)

11-  Mesleki Rehberlik kapsamında, Okul Rehberlik Servisi kordinesinde farklı mesleklere sahip kişilerin öğrencilerle buluşturulması.

12-   “ Mesleki Rehberlik”  çalışmaları kapsamında üniversite ve alan bilgilendirme tanıtımları faaliyetinin yapılması

13-  2022-2023 YKS derece yapmış mezun öğrencilerin okula davet edilmesi.

14-  Performans Değerlendirme sınavlarının yapılması.

15-  DYK’ katılan öğrenci ve öğretmenlere motivasyonunu arttırmak amaçlı seminer veya sosyal etkinlik yapılması.

OCAK

16-  Ders bazlı 1.dönem’ Performans Değerlendirme sınavlarının yapılması.

17-  Sınava yönelik istatistik çalışmalarının yapılması.(analizler, ağırlık ortalamaları, net ortalamaları)

18-  Mesleki Rehberlik kapsamında kariyer buluşmaları, mesleğimde 1 Gün programının gerçekleştirilmesi.

19-  Öğrencilere ‘Motivasyon’ konulu seminer verilmesi.

20-  YKS’ de yer alan ders öğretmenleriyle sorunların değerlendirilmesi

21-  Milli Savunma Üniversitesi Sınavına yönelik rehberlik servisi işbirliği ile bilgilendirme ve başvuruların yapılması. başvurularının sağlanması.

ŞUBAT

22-  Türkiye geneli performans izleme sınavının yapılması.

23-  Kamp çalışmasının değerlendirilmesi

24-  Mesleki Rehberlik kapsamında kariyer buluşmaları, mesleğimde 1 Gün programının gerçekleştirilmesi.

25-  MSÜ tanıtım çalışmalarının yapılması.(Afiş, broşör)

26-  11.sınıf öğrencilerinin açık liseye geçiş gibi durumlara karşı tedbir amaçlı öğrenci,veli ve öğretmenlere  Hedef 2024 tanıtım çalışmasının yapılması.

27-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması

28-  YKS Sınavına yönelik rehberlik servisi işbirliği ile bilgilendirme ve başvuruların yapılması. başvurularının sağlanması.

29-

MART

30-  Türkiye geneli performans izleme sınavının yapılması.

31-  11.Sınıflara Seviye Tespit Sınavının uygulanması

32-  Meslek tanıtımları, tercih danışmanlığı çalışmalarının yapılması.

33-  DYK ve bir üst öğrenime hazırlık çalışmaları kapsamında değerlendirme toplantısının yapılması.  Kararların KTS’ye girilmesi.

34-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması

NİSAN

35-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması

36-  Üniveriste tanıtım gezisinin yapılması.

37-  Farklı meslek gruplarından yetkin kişilerin okula davet edilerek öğrencilerin alanları(say-eşit ağırlı-sözel) doğrutulsunda buluşturulması.

MAYIS

38-  11.sınıftan 12.sınıfa geçecek öğrencilere yönelik seviye tespit sınavının yapılması.

39-  11.sınıflara yönelik öğrenci koçluğu çalışmalarının planlanması.

40-  11.sınıftan 12.sınıfa geçecek öğrencilere okul tanıtımının yapılması.(Afiş, broşör, sosyal medya kanallarıyla)

41-  Performans Değerlendirme Sınavlarının yapılması

42-  12. Öğrencilerine yönelik Sınav Kaygısı, sınav stratejileri ve motivasyon konularında öğrenciler bilgilendirme yapılması.

HAZİRAN

43-  Sınav öncesi ve sınav günü yapılacak çalışalınacak önlemlerle ilgili öğrenci ve velilere Rehberlik Servisince bilgilendirme yapılması.

44-  Türkiye geneli performans izleme sınavının yapılması.

45-  11.sınıflara yönelik öğrenci koçluğu çalışmaları hakkında öğrenc,veli ve öğretmenlere bilgi verilmesi.

Erol BENLER                             Besime ACİM                   Merve ERBAY                       Mehmet ALKAÇ

Rehber Öğretmen                     Tarih Öğretmeni           İHL Meslek Dersleri Öğt.        Matematik Öğrt.

Hacer KANTARCIOĞLU

(Kordinatör)